foto 01 foto 02 foto 03

 Trekking

Het paardrijcentrum is gevestigd op een van de spectaculairste plekken in Italie, gelegen op een plateau met prachtige vergezichten over de bergen en valleien rondom Spoleto.


Het landschap wordt afgewisseld met rotspartijen, heuvels en bossen, het woongebied van stekelvarkens, spechten en everzwijnen.
Begeleidt door gekwalificeerde gidsen die de paden op hun duimpje kennen, kunnen ruiters kiezen uit diverse tochten varierend van een uur,een halve dag, een volle dag tot een hele week.
Een van de tochten leidt je langs verlaten dorpen naar een oude heilige Romeinse plaats Battifero, gelegen op de top van een heuvel met adembenemende vergezichten.

  

Een andere dagtocht brengt je door de kastanjebossen en open velden naar de Cascate delle Marmore, Europa's hoogste watervallen.
Weer een andere dagtocht leidt je naar Monte Fionchi, een hoog gelegen weide op de top van een berg, waar zowel ruiters als paarden kunnen drinken van het ijskoude bronwater.
De excursies leiden je langs Umbriaanse heiligdommen, verborgen kapelletjes en kloosters zoals San Pietro Martire, la Madonna della Rosa en La madonna del Carmine. Gedurende het Spoleto festival, wordt een tocht georganiseerd die je via bossen en olijfgaarden naar de stad voert met een spectaculair zicht op het kasteel en het 13 eeuws viaduct.

 

Tijdens de dagtochten worden de ruiters voorzien van een uitstekende drie- gangen lunch inclusief wijn en koffie, gebracht door de volgwagen. Bij koeler weer worden worstjes gebraden op de barbeque of wordt er gelunched in een prachtig gerestaureerde Umbriaanse boerderij.

  

Gedurende een twee-daagse tocht wordt overnacht op de Torre Maggiore, gelegen op een bergtop waar de tenten midden in de natuur worden opgezet en het diner wordt geserveerd rondom het kampvuur.
In de zomer worden nachtritten georganiseerd, via ruiterpaden slechts verlicht door de maan. Ruiters worden getrakteerd op een barbeque met lokale wijn terwijl de hemel wordt afgezocht naar vallende sterren.

 

2

2

1

2

3

4

5

7

1

-

-

-

-

-

-

-

-

© 2011-2024 ASD Centro Ippico "La Somma" VAT IT01931030546 credits