foto 01 foto 02 foto 03

De Umbrië verkenningstocht

Het standaard programma biedt een gevarieerd programma aan van halve- en hele dagtochten door het glooiende Umbriaanse landschap, geschikt voor alle niveaus. Beginners en gevorderde ruiters worden gesplitst in twee groepen.

1

Zaterdag

Je arriveert op het treinstation van Spoleto van waaruit je in 20 minuten naar de stallen wordt gebracht, waar je je kunt installeren en kennis kunt maken met de paarden. Diner en overnachting.

 

 

Zondag

De eerste dag doen we het rustig aan om de ruiters kans te geven aan de paarden te wennen. De drie uur durende tocht voert ons door de kastanjebossen van Valle San Martino. De knoestige oude bomen voorzien al eeuwenlang de streekbewoners van kastanjes. In het bos groeien veel wilde planten waaronder cyclamen. Voordat we door het pittoreske dorpje Strettura rijden, is er voldoende gelegenheid voor een fikse galop. Op de terugweg passeren we een kleine, eenzaam gelegen kapel, San Pietro Martire dat nog steeds wordt gebruikt door de omliggende dorpen. Terug bij de stallen wordt de lunch geserveerd in het clubhuis.

2


Maandag

De volgende dag begint het echte rijden met een tocht van 35 km, 5-6 uur rijden. Langs slingerende bospaden komen we bij een gehucht, Torrecolla genaamd, en begint een lange klim naar een uitgestrekte bergweide op de top van een 1300 m. hoge berg, Monte Fionchi. Bij een ijskoude bron kunnen we ons verfrissen en uitrusten. Bij een kerkje, Chiesa di Sant'Antonio, genieten we van een picknicklunch. Door het woeste landschap van de Valnerina keren we naar de stallen terug waarbij we verlaten en tegen de berghelling geplakte dorpjes passeren.

 

3

Di nsdag


Vandaag is de rit minder uitdagend wat het terrein betreft maar wel sneller. Liefhebbers van een galop kunnen nu hun hart ophalen. Vanaf de stallen rijden we door de kastanjebossen van Montebibico, een Middeleeuws dorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Via diverse slingerende paden stijgt het pad en na een korte klim bereiken we de bergtop van Mount Acetella, waar we worden beloond met een wonderschoon panorama. Onderweg kun je genieten van de hoge bergtoppen en kun je de in de verte gelegen manege en Montebibico zien liggen. Er is genoeg tijd om onderweg foto's te maken. Langs andere paden rijden we weer terug naar de stallen voor de lunch.

Woensdag
Pianella is de bestemming van een 35 km lange dagtocht (5-6 uur), in het hart van het Umbriaanse landschap.
Door bossen en langs smalle paadjes komen we aan in een vallei gelegen Middeleeuws dorpje, Castagnacupa. De oude stenen huizen zijn onlangs gerestaureerd. Vervolgens passeren we een mooie Romaanse kerk alvorens we stoppen voor de lunch. Op een beschaduwd weitje met echte picknicktafels gebruiken we de lunch. Terug gaat het over de heuvels door het oude dorp Pompagnano, dichtbij Spoleto, en passeren we het dorpje Catinelli, spectaculair gelegen op een uitspringende rots. De hele bevolking bestaat uit een man , een vrouw en hun dieren!

Donderdag

De volgende dag een halve-dag tocht over een schitterend 600 hectare privé- landgoed, genaamd La tenuta dello Schioppo maar ook wel genoemd het vlinderpark. Prima gelegenheid voor een lange galop of draf over de brede lanen, ondertussen genietend van de fantastische vergezichten over de bergen, valleien en dorpen. We stoppen voor een aperitief bij een door jagers gemaakte kastanjehouten tafel. In mei en juni is de bosgrond bedekt met een tapijt van wilde aardbeitjes. Naar huis voor de lunch en 's middags gelegenheid voor een bezoek aan Spoleto. (Vervoer kan worden geregeld.)

 

Vrijdag
De laatste dag een pelgrimage van circa 5 uur (35 km) naar het klooster in Batiferro. Via muilezelpaadjes passeren we Montebibico en komen we in het bergdorpje Ciecalocco aan. Daarna rijden we door kastanjebossen naar het klooster van Battiferro dat nog steeds bewoond is ondanks de geisoleerde lokatie. Bij het klooster, gelegen op een rotspunt met prachtige vergezichten over de Valnerina, gebruiken we de picknicklunch. Dan langs een andere route terug naar de stallen voor het afscheidsdiner.

 

Zaterdag
Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar het Spoleto trein station.

Opmerking: Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma worden aangepast.

   

In de warme zomermaanden, in perioden van volle maan en als alle deelnemers van de betreffende week akkoord gaan, kan een dagtocht vervangen worden door een gedenkwaardige nachtrit! . Tegen de avond beklimmen we de berg de Monte Acetella. Eenmaal op de top worden we verwelkomd met een barbecue bij kampvuur en kan de hemel worden afgezocht naar vallende sterren. Bij het licht van de maan rijden we weer terug.

4

5

6

1

3

3

4

5

-

-

© 2011-2024 La Somma VAT IT03179940543 credits