foto 01 foto 02 foto 03

HIPPISCH CENTRUM LA SOMMA

Unieke combinatie van lessen en buitenritten

 -

 

Hippisch centrum La Somma heeft alle faciliteiten in huis om een uniek programma van spring- of dressuurlessen aan te bieden in combinatie met buitenritten. De lessen worden gegeven door de hoofdinstructeur van de manège, Andrea Bevilacqua, gediplomeerd instructeur en regionaal spring kampioen met vele, vele jaren ervaring. Naast deze op maat gesneden lessen wordt de mogelijkheid geboden om middels buitenritten het schitterende Umbriaanse landschap te verkennen.

Zowel beginners, gevorderden als kinderen zjjn welkom aangezien de lessen en het buitenprogramma wordt toegesneden op het individuele niveau van de ruiter.

Dag 1

Na aankomst op het station van Spoleto wordt u naar de manège gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, heeft u tijd om de stallen te verkennen, om te relaxen in het clubhuis en om te genieten van een heerlijke maaltijd.

Dag 2

De eerste dag starten we met een rustige relaxte buitenrit om u aan uw paard en de omgeving te laten wennen. We volgen kronkelige, schaduwrijke paden door het bos en we aanschouwen de eeuwenoude, grillig gevormde kastanjebomen die zo kenmerkend zijn voor deze regio. In het juiste seizoen zijn er wilde cyclamen en andere bloemen die de bodem van het bos bedekken. Daarna beginnen we aan de klim naar de top van de Mount Acetalla, de bestemming van de dag.

Er wordt voldoende mogelijkheid geboden om te draven en te galopperen maar vergeet vooral niet om van het fantastische uitzicht te genieten. De hoge bergtoppen in de verte, de stallen van Montebibico en het middeleeuwse dorp op de voorgrond waar het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. Een mooie plek om een foto te maken.

We vervolgen onze klim naar de top van de Mount Acetella, waar we worden beloond met adembenemende vergezichten. Hier waan je je op de top van de wereld. We keren terug naar de manège voor lunch.

In de middag zult u kennis maken met uw rij-instructeur, paard en uw eerste lesuur.

2

Dag 3

Vandaag focussen we op de lessen in de ring. Er staan 2 lessen gepland, in de ochtend en in namiddag. Er is voldoende vrije tijd om tussen door te kunnen relaxen.

Dag 4

Tijdens deze halve dagtocht rijden we door het prachtige 600 hectare privé park, La Tenuta dello Schioppo, ook wel bekend als Il Parco delle Farfalle, de vlindertuin. De brede lanen nodigen uit tot een perfecte galop of voor een uitgestrekte draf met ondertussen de mogelijkheid om te genieten van het prachtige uitzicht over bergen en de bergdorpen gelegen aan de andere kant van de vallei. Verborgen tussen de kastanjebomen staat een tafel, normaliter gebruikt door de jagers, waar we zullen stoppen voor een aperitief. Tijdens de maanden Mei en Juni kunnen we hier overheerlijke wilde aardbeien plukken.

Hierna rijden we terug naar het clubhuis voor de lunch.

2

Dag 5

Pianella, de bestemming van deze 5-6 uur durende dagtocht (ca. 35 km), is gelegen in het hart van het Umbriaanse landschap. We maken een bosrit en volgen paden door een verborgen vallei, totdat we uitkomen bij een authentiek klein dorpje Castagnacupa waar we even zullen pauzeren. De unieke stenen huizen zijn recentelijk gerestaureerd.

We passeren een romaanse kerk en vervolgen onze tocht door het glooiende landschap waarna we zullen stoppen voor de lunch. De paarden worden vastgezet en wij installeren ons aan de houten tafel en banken, speciaal voor picknickers!

Na de lunch gaan we op pad naar het oude stadje Pompagnano, dichtbij Spoleto. We rijden terug via de heuvels van Catinelli, een dorpje gesitueerd op de punt van een rots, bewoond door slechts twee personen: een man en een vrouw die voor hun dieren zorgen.

4

Dag 6

Vandaag blijven we op de manège voor de lessen van de dag, een in de ochtend en een in de middag.

Dag 7

Vandaag de laatste dag met lesuren om uw rijstijl te perfectioneren. Er wordt een lesuur in de ochtend en de namiddag gepland om de ruiterweek af te ronden.

Dag 8

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het treinstation van Spoleto

3

© 2011-2023 La Somma VAT IT03179940543 credits