foto 01 foto 02 foto 03

Een lang weekend in het zadel

Ondanks de adembenemende omgeving, is La Somma Paardrijcentrum verrassend goed bereikbaar.
Dankzij de goedkope vluchten, vinden veel van onze gasten het de moeite waard om voor een korte vakantie te kiezen met mooie paardrijtochten, lekker eten en te genieten van een paar ontspannende dagen.
We hebben een lang weekend samengesteld, inclusief een halve dagtocht en twee volle dagtochten waarbij je op maandag weer met een voldaan gevoel terug naar huis kunt keren. We hebben zelfs een gratis lesuur toegevoegd om je techniek te verbeteren of om een springles te nemen.
Ryan Air en Easy jet vliegen beide naar Rome van waaruit je met de auto of trein in circa 2 uur naar Spoleto kunt reizen.

Dit is een voorbeeld programma maar we kunnen extra dagen toevoegen indien je dit wenst.

 

Woensdag:
Je arriveert in Spoleto, waar een auto klaarstaat om je naar de manage te brengen. 's Avonds wordt in het clubhuis een 3 gangen menu geserveerd met wijn. De accommodatie bestaat uit comfortabele chalets. 

Donderdag:
We starten met een halve-dag tocht over een schitterend 600 hectare privé- landgoed, genaamd La Tenuta dello Schioppo maar ook wel genoemd het vlinderpark. Prima gelegenheid voor een lange galop of draf over de brede lanen, ondertussen genietend van de fantastische vergezichten over de bergen, valleien en dorpen. We stoppen op een open plek in het bos voor een aperitief bij een door jagers gemaakte kastanje houten tafel. In mei en juni is de bosgrond bedekt met een tapijt van wilde aardbeitjes. Naar huis voor de lunch en 's middags is er gelegenheid voor een bezoek aan Spoleto (Vervoer kan worden geregeld). Ook kun je gebruik maken van een gratis les-uur voor dressuur of springen, afhankelijk van je niveau. Het diner wordt geserveerd in het clubhuis.

 

Vrijdag
Pianella is de bestemming van een 35 km lange dagtocht (5-6 uur), prachtig gelegen in het groene, vredige hart van
Umbrië. Door bossen en langs smalle paadjes komen we aan in een verborgen vallei waar we pauzeren om een middeleeuws dorpje, Castagnacupa te bewonderen. De oude stenen huizen zijn onlangs gerestaureerd. Vervolgens passeren we een mooie Romaanse kerk alvorens we stoppen voor de lunch. De paarden worden vastgebonden en op een beschaduwd weitje met echte picknicktafels gebruiken we de lunch. Terug gaat het over de heuvels door het oude dorp Pompagnano, vlakbij Spoleto en passeren we het dorpje Catinelli, spectaculair gelegen op een uitspringende rots. De hele bevolking bestaat uit een man, een vrouw en hun dieren!

Zaterdag
Vandaag hebben we een spectaculaire dagtocht voor de boeg. Het terrein en de omgeving varieert continu gedurende deze 35 km. lange tocht. We zitten ongeveer 5-6 uur in het zadel. Langs slingerende bospaden rijden we naar een gehucht, Torrecolla genaamd. Onderweg passeren we een mooie stenen kerk voordat we aan onze klim beginnen naar een uitgestrekte bergweide op de top van een
1300 m. hoge berg, Monte Fionchi. Bij een ijskoude bron kunnen we ons verfrissen en uitrusten. Bij een kerkje, Chiesa di Sant'Antonio, genieten we van een picknicklunch. Door het woeste landschap van de Valnerina en langs tegen de berghelling geplakte verlaten dorpjes keren we naar de stallen terug.
Het diner wordt geserveerd in het clubhuis.

Zondag
Ontbijt en vertrek.

1

2

1

2

3

4

5

-

-

© 2011-2023 La Somma VAT IT03179940543 credits