foto 01 foto 02 foto 03

Prachtige panorama’s en een zwembad – Trektocht naar Macerino

Dag 1

Aankomst bij La Somma en de eerste overnachting.

Dag 2

Een half daagse rit in de heuvels. De lunch wordt genuttigd in het clubhuis. Vandaag wordt ook een paardrijles gegeven in de manege.

Dag 3

We vertrekken richting het pittoreske dorpje Macerino. Al snel na vertrek zien we Macerino in de verte liggen, verscholen tussen de bossen aan de rand van de berg. We rijden via de paden omhoog richting Mt. Citella en aan de andere kant weer omlaag richting het mooie dorp Castagnacupa. Vanaf hier rijden we richting onze picknickplek, op het terrein van een prachtige klooster: Madonna del Panico. Hier kunnen we de paarden laten grazen terwijl wij aan een picknicktafel onze lunch gebruiken.

Na onze lunch gaan we verder, rijdend door weiden, bossen en kleine gehuchten, totdat we aankomen in Macerino. Macerino is een dorp uit de 11e eeuw dat recent is gerestaureerd en in verschillende filmsets gefungeerd heeft, zelfs in een film met Sofia Loren in de hoofdrol. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan: de meeste mensen zijn hier nog zelfvoorzienend door het gebruik van eigen gewassen en eigen vee.

Nadat we de paarden hebben verzorgd, checken we in bij Casa Vacanza Arcus. Deze agriturismo, gerund door een familie, zit in één van de vier torens die dit bijzondere dorpje speciaal maken.

Onze bagage staat al op de kamers. Hier zullen we de komende twee nachten verblijven. Er is ruim de tijd voor onstpanning in het zwembad, we kunnen genieten van een verfrissende douche en ’s avonds van een heerlijk diner met eigengemaakte gerechten en heerlijke lokale wijnen.

Dag 4

Vandaag rijden we in de omgeving van Torre Maggiore, een spectaculaire berg waar we van een

360 graden uitzicht kunnen genieten. Voor de lunch gaan we terug richting onze agriturismo, we stallen de paarden en hier zullen we de rest van de middag ontspannen in het zwembad, voordat we gaan genieten van het diner.

Er is ook een mogelijkheid om ’s middags een bezoek te brengen aan het Carsulae, een mooie oude Romeinse nederzetting. Deze ooit bloeiende Romeinse nederzetting, daterend uit 300 voor Christus, was een groot complex van thermale baden, theaters, tempels en andere openbare voorzieningen. Destijds was dat bedoeld voor de rijke en middenklasse-toeristen uit Rome. Vandaag is het een rustige, goed bewaarde en niet-toeristische plek. Op de oude Flaminia weg zien we nog steeds de goten van de strijdwagens. Deze consulaire weg diende als verbindingsweg tussen Rome en de Adriatische kust.

De kosten van deze trip, transport en toegang, zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Dag 5

Na het ontbijt zadelen we de paarden op en vertrekken we voor de rit terug, een andere route dan op de heenweg. De bagage zal met de auto naar La Somma gebracht worden.

Het eerste dorpje dat we tegen komen is Giuncano, helemaal onder in de vallei. Vanaf hier rijden we langzaam aan omhoog over kronkelende paden, over de top van de berg. Op de bergtop kunnen we La Somma al in de verte zien liggen. Onze lunch, gemaakt door ons agriturismo en vervoerd in onze zadeltassen, zullen we gebruiken aan de picknicktafel terwijl we genieten van het prachtige uitzicht. Er is voldoende tijd om de paarden te laten rusten voordat we aan het laatste deel van de etappe beginnen. We zullen nog zo’n twee uur onderweg zijn.

Diner en overnachting in La Somma.

Dag 6

Les gevolgd door een lunch in het clubhuis en een half daagse rit door de heuvels rond La Somma.


Dag 7

Vandaag gaan we er de hele dag te paard op uit, met een picknick als lunch.
Laaste diner en overnachting.

Prijs inclusief alle ritten, maaltijden, en overnachtingen: €1190

01

02

03

04

05

06

-

-

-

-

-

© 2011-2023 La Somma VAT IT03179940543 credits